Műhelyünk látogatói több, kisebb-nagyobb vetítő felületen párhuzamosan próbálhatják ki a legkülönbözőbb figurális és absztrakt, sík és térbeli, papíralapú vagy drótból és fóliából, esetleg még más kombinált anyagokból készült árnybábokkal, árny formákkal való játékot.

Boráros Szilárd báb- és díszlettervező, alkalmi rendező olyan saját készítésű kísérleti árnybábokat mutat be, amik közvetlenül a mozgató ujjára, kezére, fejére vagy más testrészére épül vagy azt egészíti ki. A közvetlen (mozgató pálcák vagy zsinórok nélküli) árnykép alkotásának lehetőségeire fókuszál.

Boráros Milada bábos dramaturg, szerző, rendező és alkalmi tervező a hagyományos sík, pálcákkal mozgatott, fekete és színes árnybábok mágikus, költői világának, a figurák átváltozásának lehetőségeivel való kísérletező, improvizatív játékra hívja az érdeklődőket.

Grosshmid Erik báb-, jelmez- és díszlettervező kísérletező műhelyének fókusza: az illúzió. Ennek létrehozásához írásvetítő gépeket használ. Megmutatja, hogyan születik meg a tenger, a vízi világ, az erdő, az univerzum, a kék ég stb. a vetített képeken. Az interaktív játék sok kísérletet, látványt és csodát ígér a résztvevők számára.

A workshop ingyenes!
Kérjük érkezz időben, hogy ne maradj le semmiről 😉

A Magamura Alkotóműhely árnyjáték műhelye

Magamura Alkotóműhely (HU)
Boráros Milada – Hottó
Boráros Szilárd – Hottó
Grosschmid Erik – Kecskemét

  • Időpont: 2023. Április 22. szombat - 15:00-17:00 2023. Április 23. vasárnap - 10:00 - 12:00
  • Helyszín: Nádor Galéria