Ciclos da Vida_Foto_Thiago Bresani4

A 2008-ban Buenos Airesben alapított Compania Lumiato elsőként kezdte  kutatni és terjeszteni az árnyjáték technikáját Brazíilia közép-nyugati részén. A társaság kizárólag a kortárs árnyszínházi előadások kutatására és gyártására összpontosított, technikáinak és esztétikájának fejlesztésére, valamint a gyermekek és felnőttek elvarázsolására ezen a fantasztikus univerzumon keresztül.

A történet egy unoka és egy nagymama kapcsolatát meséli el, valamint a találkozásuk ellehetetlenítése előtti bizonytalanság pillanatait. A hiány félelmet kelt a lány szívében, de az együtt átélt élmények emléke felértékelődik. Így a képzelet új találkozási formákat nyit meg kettejük között, akik még mindig arra a vágyott ölelésre várnak.

Cia Lumiato a modern árny-színházzal kísérletezve mutatja be ezt a történetet, amely a társulat tagjainak élettapasztalataiban és érzelmi emlékeiben kalandozik. 

Szöveg, rendezés: Soledad Garcia és Thiago Bresani
Játsszák: Soledad Garcia és Nina Bresani
Kamera: Thiago Bresani
Kamera asszisztens: Luca Bresani
Sziluettek és díszletek készítése és építése: Soledad Garcia
Hangkutatás és keverés: Thiago Bresani

Eredeti cím: Ciclos da Vida
Nyelv: portugál
Felirat: angol
Időtartam: 7’
Kiadás dátuma: 2020

A II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál rövidfilmes szelekcióját Csütörtökön, Pénteken és Szombaton, azaz Április 21-, 22-, ill. 23-án lehet megtekinteni 22:00 órától a MárkusZínházban, a következő sorrendben:

A szavak madarak – Stringpullers Puppet Company (US) 3’
Életciklusok – Cia. Lumiato (BR) 7’
​​Cukor – Cia. Olveira Salcedo (ES) 8’
Misophonia Stringpullers Puppet Company (US) 9’
Mint hal a vízben – Chipotle Teatro (MX) 5’

Életciklusok (BR)

Cia. Lumiato (Brazília)

  • Helyszín: MárkusZínház
  • Időpont: 2023. Április 20. 21. 22. - 22:00